Svampegryde

Ingredienser:

  • 1 kg skært svinekød i strimler
  • 50 g smør/margarine
  • 1/4 l fløde
  • 250 g østershatte og/eller markchampignon
  • 2 dl creme fraiche (38 pct.)
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber

Tips:

Svampene kan købes friske,
eller på dåse.
Friske anbefales.

Tilbehør:

Serveres med kogte bønner
og bagt kartoffelmos.

Sådan gør du:

Kødstrimlerne brunes i smør/margarine.
Piskefløde, creme fraiche, salt og peber kommes ved.
Det skal nu koge ved meget svag varme i ca. 40 minutter, rør af og til.
De rensede svampe skæres i passende stykker og vendes i retten,
der yderligere skal småkoge i ca. 10 minutter.
Retten kan farves lidt kulør, og kan evt. jævnes med meljævning lidt ekstra fløde.

Tilbage til indholdsfortegnelse