Skipperlabskovs

Ingredienser:

  • 1 kg. kartofler
  • 3/4 kg skært okse/kalvekød
  • 2 store løg
  • 1/2 l. boullon
    (kogevand fra kødet)
  • 10 peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • Salt, peber

Tips:

Vandet fra det kogte kød kan gemmes
i fryseren til en god suppe.
Skipperlabskovs kan også være rød, dertil blandes hakkede, syltede rødbeder i inden servering.
Retten kan fryses.

Tilbehør:

HP-Sauce, rødbeder, koldt smør.

Sådan gør du:

Kog kødet i ca. 30 minutter i letsaltet vand.
Skær kartofler og kød i tern, ca. 2x2 cm.
Hak løgene groft.
Kom kød, løg og kartofler i en stor tykbundet gryde
og hæld bouillonen ved, til det dækker.
Tilsæt peberkorn og laurbærblade.
Lad rette småkoge, ved lav varme, til kartoflerne er næsten møre.
Fjern lauerbærbladene.
Hæld vandet fra, og mos kød og kartofler med en gaffel eller en kartoffelmoser.
Tilsæt evt. mere bouillon, så det bliver en masse som kartoffelmos.
Smag til med salt og peber.
Server labskovsen dampende varm med en god klat smør i midten.

Tilbage til indholdsfortegnelse