Jægergryde

Ingredienser:

  • 500-600 g mørt oksekød,
    f.eks. inderlår
  • 1 spsk. smør eller margarine
  • 1 ds. blandede svampe (200 gr.)
  • Salt, peber
  • 5 knuste enebær
  • 2 spsk. tomatketchup/puré
  • 1/2 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 1 1/2 dl piskefløde/kaffefløde
  • 1-2 tsk. kinesisk soya
  • 1 spsk. hvedemel

Tips:

Der kan også bruges friske svampe
f.eks rørhatte.

Tilbehør:

Kogte kartofler eller kartoffelmos

Sådan gør du:

Skær kødet i strimler.
Smelt fedtstoffet i en stegegryde og brun kød og svampe.
Drys med salt, peber og enebær.
Tilsæt tomatketchup, vin og 1 dl. vand og lad kødet stege under låg
ved svag varme ca. 30 minutter eller til det er mørt.
Tilsæt resten af vandet sammen med fløde og soya.
Rør mel og fedtstof sammen og læg det i gryden.
Pisk saucen igennem og lad det koge et par minutter.
Smag til.
Drys med persille og server.

Tilbage til indholdsfortegnelse