Fiskesuppe (torsk) |
|
Ingredienser:
|
Tips:Hvis man springer den hjemmekogtefiskefond over og i stedet bruger fiskebouillonterninger er suppen meget nemt og hurtigt lavet. Frosne torskefileter kan også bruges, men frisk fisk er nu bedst. |
Tilbehør:Groft, lyst brød. |
|
Sådan gør du:Få torsken fileret hos fiskehandleren og få hoved, ben og andet afpuds med hjem.Bring det i kog i godt 1 liter vand, med 2 tsk. salt, 8-10 hele peberkorn, persille, porretop, overskåret løg, gulerod, saft af 1/2 citron og laurbærblad. Kog over meget svag varme under låg 1/2 time og skum af og til med en hulske. Si fiskefonden gennem en fin sigte. Bruges der torskenakker, hoveder og/eller haler dampes de ca. 15 min. i samme kogelage og tages op, hvorefter lagen koger videre et kvarters tid og sies. Fiskekødet pilles af nakker etc. mens de er varme. Rens porrerne, snit dem fint og damp dem et par minutter i smør i en stor gryde. Hæld fiskefonden over og tilsæt og grofthakkede tomater med saft og kog op. Drys rå torskefileter med lidt salt og skær dem i brede strimler eller store terninger. Damp torskekødet hvidt og fast og smag suppen til med krydderier og friske eller tørrede krydderurter. Varm de afdryppede muslinger i suppen, evt. sammen med fiskekød fra torskenakker. Drys en smule meget fintstrimlet grøn porretop over suppen ved serveringen og læg en citronbåd på kanten af hver tallerken. Tilbage til indholdsfortegnelse |