Boller i selleri

Ingredienser:

  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 lille finthakket løg
  • 50 g mel
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • 400 g skrællet selleri i tern

Tips:

Pynt eventuelt med finthakket selleritop.

Tilbehør:

Godt rugbrød

Sådan gør du:

Rør farsen grundigt sammen med løg, mel, mælk og æg
til en lind og sej masse og smag til med salt og peber.
Kog selleriternene i vand, til de er møre, men stadig har bid (10 -15 minutter).
Tag dem op og lad dem dryppe af.
Form mellemstore boller af farsen og kog dem i sellerivandet,
indtil de er gennemkogte (5-10 minutter),
men tag en bolle op og prøv efter, om den har fået nok).

Sauce:

Smelt smørret i en gryde og rør melet i, tilsæt kogevandet lidt efter lidt,
indtil saucen har en jævn og ikke for tyk konsistens,
kom den kogte selleri i, vend forsigtigt bollerne i og varm det hele igennem.

Tilbage til indholdsfortegnelse