Løgsuppe

Ingredienser:

  • 200 g løg
  • 50 g smør
  • 1 liter vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knsp. hvid peber
  • 2 - 3 suppeterninger
  • 4 skiver franskbrød
  • Smør
  • Revet ost

Tips:

1/4 af vandet kan skiftes ud med tør hvidvin,
lige før, brødet lægges på.

Tilbehør:

Gratinerede ostebrød kan også serveres
ved siden af suppen, hvis man foretrækker dette,
frem for at komme brødene på suppen.
Der kan også serveres croutoner til.

Sådan gør du:

Løgene pilles, skæres i tynde skiver og svitses i smør.
Vandet tilsættes sammen med krydderier og suppeterningerne.
Det hele koger få minutter, til løgene er møre.
Skær skorpen af franskbrødet.
Hæld suppen i 4 portionsskåle.
Smør brødene, læg dem ovenpå suppen og drys med reven ost.
Gratineres hurtigt i varm ovn ved 225 grader.
Serveres straks.

Tilbage til indholdsfortegnelse