Grønsagssuppe

Ingredienser:

  • 25 g smør
  • 400 g kartofler i mindre stykker
  • 100 g selleri i tern
  • 1 1/2 liter grønsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 1 dl kvark naturel
  • 1/2 dl mel
  • 1/4 liter mælk
  • Salt, peber
  • 3 porrer i ringe

Tips:

Du kan også blot koge kartofler og selleri
i boullionen, uden først at svitse dem.
Sellier kan skiftes ud med mange andre grønsager, f.eks. jordskokker, bønner o.s.v.

Tilbehør:

Grovflutes.

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Hæld kartoflerne i og svits dem i ca. 1 min.
Tilsæt sellerien og svits endnu 1/2 min.
Tilsæt grønsagsbouillon og laurbærblade.
Bring suppen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter.
Fjern laurbærbladene og purér suppen i blender eller med stavblender.
Hæld den tilbage i gryden.
Rør kvark og mel sammen og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Kom kvarkblandingen i suppen under omrøring og tilsæt salt, peber og porrer.
Bring atter suppen i kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Smag til.

Tilbage til indholdsfortegnelse