Oksebryst m. rosinsauce

Ingredienser:

  • 1 kg oksebryst
  • 3-4 laurbærblade
  • 2 løg
  • Salt, peber
  • 10 hele peberkorn
Rosinsauce:
  • Bechamelsauce
  • 1/2 tsk. muskat
  • Rosiner
  • Rødvin
  • Salt, peber

Tips:

Suppen fra kødet kan koges ind og fryses
ned til næste gang, der skal laves suppe.
Saucen kan evt smages tilmed lidt
citronsaft og lidt appelsinsaft.

Tilbehør:

Kartofler, kartoffelmos.

Sådan gør du:

Læg oksebryst i en passende gryde, og hæld vand på, til det er dækket.
Kom salt, peberkorn, skrællede løg og laurbærblade i og bring det i kog.
Skru ned for varmen, og kog videre ved svag varme i ca 2 timer, til kødet er mørt.

Rosinsauce:

Bechamelsauce, hvor der bruges mælk og saften fra kødet.
Når saucen har den rette konsistens, hældes rosiner og rødvin i.
Skær kødet i skiver, og varm det igennem i saucen.

Tilbage til indholdsfortegnelse