Nakkekam - kogt

Ingredienser:

  • 1 kg. nakkekam
    u. sværd

Lage:

  • 2 l vand
  • 300 g salt
  • 150 g farin
  • 2 laurbærblade
  • 8 peberkorn

Tips:

Saltlagen kan varmes op,
da det så er lettere at opløse farinen.
Lagen skal være kold,
inden kødet lægges i.

Tilbehør:

Kartofler og dildsauce
(bechamelsauce m. dild)

Sådan gør du:

Lagen røres sammen indtil salt og farin er helt opløst.
Kødet lægges i en skål og lagen hældes over, så kødet er helt dækket.
Trækker i 2 døgn i køleskabet.
Kødet skylles og lægges i en gryde og dækkes med vand og koges op.
Kødet skummes og simrer under låg i ca. 2 timer.
Afkøles i lagen i ca. 1/2 time, før det tages op og skæres i tynde skiver.

Tilbage til indholdsfortegnelse