Moussaka

Ingredienser:

  • 2-3 auberginer
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 stort hakket løg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré
  • Bouillon
  • Salt, peber

Tips:

Bouillonen kan laves af en terning.
Bedre er bouillon af vandet
fra kogt kød eller grønsager.
Det kan koges ned (reduceres).

Tilbehør:

Server salat og flutes til.

Sådan gør du:

Skær auberginerne i skiver, vend skiverne i mel tilsat salt.
Steg dem gyldne på en pande i olie. Læg halvdelen af dem i et ildfast fad.
Steg kødet, så det er pænt smuldret, og kom det derefter op
i en gryde med 1/4 l bouillon.
Bland de øvrige ingredienser i og lad retten snurre under svag varme
i ca. 5 minutter.
Hæld kødblandingen over aubergineskiverne.
Læg resten af aubergineskiverne over.
Lav en bechamelsauce (se under Div. opskrifter) med lidt ost i,
og hæld det over i fadet med auberginerne.
Drys lidt rasp over, og bag retten i ovnen ved ca. 170 grader i ca. 30 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse