Mørbradgryde

Ingredienser:

  • 2 mørbrad (5-600 g)
  • 250 g champignoner
  • 200 g friske asparges eller 1 ds.
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 1/2 dl fløde
  • Salt, peber
  • Smør/margarine

Tips:

Et drys karry gør underværker.
1 fed presset hvidløg er også godt.

Tilbehør:

Aspargeskartofler eller flutes.

Sådan gør du:

Mørbradene afpudses og skæres ud til bøffer,
der brunes i smør på panden og lægges i et ovnfast fad.
Champignonerne renses, skæres i skiver, svitses i smørret fra bøfferne
og fordeles i fadet sammen med aspargesene (er de friske koges de først).
Panden koges af med ca. 1 1/2 dl aspargesvand,
der tilsættes tomatpuré og piskefløde.
Smag til med salt og peber.
Kan farves med madkulør.
Retten sættes i ovnen, der er forvarmet til 230 grader, i ca. 15 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse