Mørbrad - indbagt

Ingredienser:

  • 1 mørbrad
  • 30 g smør/margarine
  • 3-4 plader dybfrossen butterdej
  • 1/4 kg flæske- og kalvesmåkød
    hakket 1 gang
  • 1/4 kg champignoner finthakket
  • 1 æg
  • Salt, peber
  • 1 tsk. revet løg
  • lidt fløde

Tips:

Butterdejpladen skal være ca. 5 cm
bredere end mørbraden, og så bred,
at den kan overlappe når den rulles.

Tilbehør:

Grønsager med bearnaisesauce eller
en tomatsalat/løgsalat.

Sådan gør du:

Den afpudsede mørbrad brunes i fedtstoffet, strøs med salt og peber og afkøles.
Det hakkede kød røres med æg og krydderier og lidt fløde til en fast fars.
Butterdejen tøs op, lægges sammen, så de overlapper 1/2 cm.,
pensles med lidt koldt vand mellem sammenføjningerne og udrulles ret tyndt til en firkantet plade.
Læg dejen på bradepanden på bagepapir.
Farsen fordeles på 3/4 af butterdejen.
De hakkede champignoner lægges over og trykkes ned i farsen.
Mørbraden lægges ovenpå.
Farsen og butterdejen foldes sammen om mørbraden.
Lav samlingen ovenpå mørbraden, og klem den sammen som en hanekam.
Luk enderne godt sammen.
Butterdejen pensles med æg og prikkes hist og her med en gaffel.
Mørbradrullen bages i en ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Rullen skæres i 1 cm. tykke skiver og anrettes.

Tilbage til indholdsfortegnelse