Minestrone

Ingredienser:

  • 125 g røget skinke
  • 2 gulerødder
  • 200 g frosne fine ærter
  • 1 stykke selleri
  • 1 porre
  • 2 kartofler
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 dl pasta
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • Salt og peber

Tips:

Du kan bruge pastaskruer, eller suppepasta.
Retten kan, før servering drysses med parmesanost.
Frisk, revet parmasanost er bedre end den færdigrevne.
Hvis du vil have en fastere pasta, så vent
med at komme den i suppen
til 10 minutter før suppen skal severes.

Sådan gør du:

Skær skinken i små terninger.
Rens og skyl grønsagerne og skær dem i små terninger
eller riv dem på den grove side af et rivejern.
Svits skinken og grønsagerne et par minutter i olien.
Tilsæt vand, bouillonterninger, tomatpuré, presset hvidløg og basilikum.
Kog ved svag varme i ca. 20 minutter.
Tilsæt pastaen og kog efter tidsangivelsen på pakken.
Hæld tomaterne i suppen.
Smag til med salt og peber.

Tilbage til indholdsfortegnelse