Millionbøf

Ingredienser:

  • 500 g hakket oksekød,
    8 - 10% fedt.
  • 2 løg
  • 50 g smør/margarine
  • 4 dl. Bouillon
  • Engelsk sovs (kan udelades)
  • Paprika (kan udelades)
  • Salt, peber
  • Mel
  • Madkulør

Tips:

Kan også serveres med
pasta (markeroni) eller ris.

Tilbehør:

Kogte kartofler eller kartoffelmos.
Øvrige tilbehør kan være:
Rødbeder, syltede agurker,
syltede asier og agurkesalat.

Sådan gør du:

Pil løget og hak det groft.
Smelt fedtstof, eller varm olien i en tykbundet gryde, brun løgene heri.
Tilsæt det hakkede oksekød og vend det godt til det "gryner"
og har taget farve.
Tilsæt engelsk sovs og paprika.
Steg det hele i få minutter.
Kom bouillon, salt og peber (pas på med saltet, bouillon er også salt).
Lad retten snurre ved svag varme og under låg i mindst 15 min.
Ryst eller rør en jævning af mel og koldt vand,
og rør det i kødblandingen, til det har en passende konsistens.
Lad retten koge igennem ca. 5 min.
Farv med kulør.
Smag til med salt, peber og paprika.

Tilbage til indholdsfortegnelse