Lasagne med lammefars

Ingredienser:

Kødsauce:

  • 300 g hakket lammekød
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • Salt, peber
  • 10 lasagneplader

Sauce:

  • 1 l mælk,
  • 2 laurbærblade,
  • 50 smør,
  • 50 hvedemel,
  • 75 g revet mozzarellaost

Sådan gør du:

Kom kødet på en meget varm pande og rist det i olie - ikke for hårdt.
Pil og hak hvidløgsfeddene fint.
Fjern rodenden på porreneog det yderste blad og skær den
i tynde strimler på skrå.
Rør hvidløg og porrer i kødet sammen med tomatpureen.
Varm det igennem under omrøring i 2 min.
Smag til med saft og peber.
Varm mælken i en gryde sammen med laurbærbladene.
Bag smør og mel sammen i en anden gryde.
Fjern laurbærbladene og pisk den kogende mælk i.
Smag saucen til med salt og peber, rør osten i.
Smør et ovnfast fad. Kom et tyndt lag sauce i bunden.
Herpå et lag lasagneplader, et lag sauce, et lag kød,
gentag og slut med plader og saucen på toppen.
Bag lasagnen i ovnen på næstnederste rille i ovnen ved 190 grader i ca. 50 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse