Lammekølle |
|
Ingredienser:
|
Tips:Brug ubleget bomuldsgarneller kødsnor til binding. |
Tilbehør:Kartofler, grønsager ogsiet stegesky fra fadet. |
|
Sådan gør du:Tør den udbenede lammekølle med køkkenrulle.Rør 2-3 spsk. smør blødt med knust hvidløg og hakket persille og smør det indvendigt på kødet, der hvor benet har siddet. Drys med salt og peber og snør kødet til en jævn, rund facon. Læg køllen på rist over et ovnfast fad, gnid lidt blødt smør på stegen og brun den ved 225 grader i 15-20 min. Tag køllen ud og lad den ligge, til temperaturen er dalet til 160 grader. Sæt stegen ind igen og steg 1-1 1/2 time efter hvor rosa, kødet ønskes. Hvis der bruges kødtermometer, skal det vise 68-70 grader i midten af kødet (rosa) eller 72-74 grader (næsten gennemstegt). Tag lammekøllen ud og læg den på skærebræt, dækket med folie og et tykt viskestykke. Lad den hvile 15-20 min. Kog i mellemtiden grønne bønner eller asparges i letsaltet vand. Skær lammekøllen ud i tynde skiver. Tilbage til indholdsfortegnelse |