Lammeculotte

Ingredienser:

  • 2 lammeculotter ca. 600 g
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. olie
  • 1 citron i både
  • 1 løg
  • 2 dl kraftig bouillon
  • 2 spsk. hakket persille
  • Reven skal af 1 citron

Tips:

Bag kartoflerne i ca. 20 min.
før kødet lægges i ovnen,
og steg dem færdige, mens kødet hviler.
Drys kødet med persille og citronskal.

Tilbehør:

4 - 6 mellemstore bagekartofler

Sådan gør du:

Rids fedtlaget på lammeculotterne, gnid dem salt og rosmarin.
Brun dem på begge side i olie på panden.
Læg dem i en bradepande på løgringe, og steg dem i 10 min. ved 220 grader.
Hæld bouillonen ved og fortsæt stegningen i ca. 25 min.
Si og skum skyen fra.
Lad kødet hvile i tildækket med alufolie og viskestykke
i 20-30 min., før det skæres i skiver.

Halver kartoflerne på langs, prik 5-6 gange med en gaffel,
smør med olie og drys med salt.
Bag dem møre i ovn ved 200 grader i ca. 45 min. eller til de er møre.
Prøv med en kødnål.

Tilbage til indholdsfortegnelse