Kyllingegryde m. gulerødder

Ingredienser:

  • 4 kyllingelår
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk. olie
  • 80 g. koldt smør
  • 2 citroner
  • 5-6 gulerødder
  • 4 løg
  • 2 dl. kyllingeboillon
  • Paprika
  • Salt, peber

Tips:

Kan drysses med persille før servering.

Tilbehør:

Ris, kartofler eller godt lyst brød.

Sådan gør du:

Del kyllingelårene ved leddet med en skarp kniv.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Pres 1 citron, og bland saften med 2 tsk. olie og det hakkede hvidløg.
Krydr med salt, peber og paprika.
Pensl kyllingestykkerne dermed.
Skær den anden citron i tynde skiver.
Skræl gulerødderne og del dem i stave.
Hæld resten af olien i en stor pande, og steg kyllingestykkerne, til de er pænt brune.
Læg gulerødder, citronskiver og de skiveskårne løg i et ildfast fad.
Læg kyllingestykkerne ovenpå, og hæld kyllingeboillon på. Stil det i ovnen i 20 min. ved 220 grader.

Sauce:

Hæld saften over i en kasserolle, og tilsæt det kolde smør.
Lad den småkoge i 5-10 min. under omrøring.
Smag til med salt og peber.

Tilbage til indholdsfortegnelse