Kylling, grydestegt

Ingredienser:

  • 1 hel kylling, 1500 g
  • 1 bundt persille
  • 500 g champignon
  • Salt/peber

Tips:

Sovsen kan evt. tilsættes
lidt kaffefløde 9%.

Tilbehør:

Kogte kartofler og rodfrugter.

Sådan gør du:

Kyllingen skal tøs op og renses for indmadrester indvendig.
Skær gumpen og vingespidserne af.
Drysses indvendig med salt og peber.
Fyld det vaskede persille i kyllingen og luk den med kødnåle
eller sy den med madtråd.
Brun den i en stegegryde over det hele, så den er pænt brun.
Skru ned for varmen og hæld kogende vand på, til den erhalvt dækket.
Lad kyllingen simrer i 1 - 1 1/2 time eller til lårerne kan løsnes uden besvær. Tag kyllingen op, og fjern skindet.
Parter kyllingen i passende pæne stykker.

Sauce:

Rist de småtskårne champignoner i smør på en pande.
Hæld suppen fra kyllingen i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Jævn med meljævning, og hæld de ristede champignoner i.
Farv saucen med kulør, så den er lysebrun.

Tilbage til indholdsfortegnelse