Kål og fars

Ingredienser:

  • 500 g kalv/flæskefars
  • 1 løg
  • 2 spsk. rasp
  • 1 æg
  • 1 1/2 spsk. hvedemel
  • Smør/margarine
  • 200 ml. mælk
  • 500 g hvidkål, strimlet
  • Smør
  • Muskatblomme
  • Salt, peber

Tips:

Der kan også bruges lammefars.
Hvis farsen bliver for blød,
kan der tilsættes mere rasp/mel.

Tilbehør:

Rugbrød og smeltet smør.

Sådan gør du:

Bland fars, fintkakket løg, rasp mel og halvdelen af mælken til en god fars.
Lad farsen trække 1/2 time i køleskabet, og rør den så op igen med mere mælk.
Snit hvidkål og giv det et opkog i vand tilsat salt, (ca. 5 min.).
Kålen skal kun blanceres, da den senere kommer i ovnen.
Hæld vandet fra hålen, og lad den køle lidt af.
Smør en høj, ildfast skål, eller en firkantet bageform.
Læg et lag hvidkål (ca. 1 - 1 1/2 cm) i bunden af formen.
Læg et tilsvarende, eller lidt tyndere, lag fars ovenpå, og glat det ud.
Derefter igen kål, og så fars.
Slut af med kål.
Læg et par klatter smør ovenpå.
Drys med lidt revet muskat
Bag retten i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Pas på, at kålen ikke bliver sort, men kun brunet.

Tilbage til indholdsfortegnelse