Jordskokkegratin

Ingredienser:

  • 1/2 kg jordskokker
  • vand, salt
  • 2 æggehvider
  • 100 g mayonnaise
  • 2 spsk. rasp
  • 50 g reven ost

Tips:

Læg straks de skrællede jordskokker i vand
tilsat citron, da de ellers tager farve.

Tilbehør:

Groft rugbrød og smeltet smør.

Sådan gør du:

Jordskokkerne skrælles og skæres i skiver.
Jordskokkerne koges ca. 7 min. i letsaltet vand.
Æggehviderne piskes stive og blandes forsigtigt med mayonnaise, rasp og ost.
Der hældes et tyndt lag dej i et smurt/raspdrysset ildfast
fad og derpå et lag jordskokker.
Derefter igen et lag dej - jordskokker.
Der afsluttes med dej, der drysses med lidt rasp.
Dejen fordeles over jordskokkerne.
Stilles i ovnen ca. 15 min. ved 250 grader.
Serveres straks som en forret eller frokostret.

Tilbage til indholdsfortegnelse