Irsk stuvning

Ingredienser:

  • 500 g. lammekød f.eks. bov
  • 1/2 hvidkål
  • 1-2 store løg
  • 4 kartofler
  • 4 gulerødder
  • 3-4 laurbærblade
  • 1 spsk. kommen
  • 3-4 dl. kogevand
  • salt og peber

Tips:

Kommen kan undlades.
Kogetiden på kål og gulerødder er afhængig af,
hvor møre de skal være.
Kartoflerne må gerne koges ud, det tykner suppen.
Serveres i dybe tallerkner med ske og gaffel.

Tilbehør

Godt lyst, groft brød.

Sådan gør du:

Fjern hinder og sener fra kødet.
Kog kødet i ca. 2 timer i vand med lidt salt og laurbærbladene.
Tag kødet op når det er mørt, og lad det køle af.
Lad kogevandet køle af i en skål, og skum evt. fedtet af.
Snit hvidkålet i 1 cm brede strimler.
Pil løgene, og skær dem i både.
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern eller stykker.
Lad kartofler og løgbåde koge i 1/2 time, i lidt af kogevandet, så de koger lidt ud.
Læg kål, gulerødder og kartofler i gryden sammen med kommen og kog det i 1/2 time.
Skær kødet i tern 2*2 cm og kom dem i gryden, og varm det igennem.

Tilbage til indholdsfortegnelse