Hvidkålsroulader / Kåldolmer

Ingredienser:

  • 1 stort hvidkål
  • Salt

Fars:

  • 500 g flæskefars
  • 4 spsk. rasp
  • Mælk
  • 1 løg
  • 2 æg
  • Salt + peber

Tips:

Du kan også koge hovedet helt og tage bladene
af stokken eftersom de bliver møre.

Tilbehør:

Rugbrød og smeltet smør
med revet muskatnød.

Sådan gør du:

Skær bladene forsigtigt fri af stokken og kog dem i vand
tilsat lidt salt, læg dem i et dørslag til afdrypning.
Bland fars, rasp, æg og det finthakkede løg sammen med mælken
til en lind frikadellefars.
Lad den stå 1/2 time og rør efter med mælk.
Læg 2-3 spsk. fars på hvert kålblad, fold siderne ind og rul det sammen.
Ombind med ubleget bomuldsgarn.
Brun rouladerne i en gryde.
Tilsæt bouillon og lad dem eftermørne under låg ca. 15 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse