Hane i vin (Coq au vin)

Ingredienser:

  • 1 stor, ung hane eller kylling
  • Margarine/olie til stegning
  • 2 store fed hvidløg, hakkede
  • Salt og peber
  • 6 skiver bacon
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. timian
  • 1 porre
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl rødvin
  • 5 gulerødder
  • 250 g perleløg.

Tilbehør:

Server kartofler eller
ris og godt brød til.

Sådan gør du:

Rens hanen for blod og urenheder.
Parter den i 8 stykker.
Svits kødstykkerne gyldne i margarine/olie på en pande.
Svits et par stykker af gangen og læg dem over i en stor stegegryde
efterhånden som de er brunede på alle sider.
Skær baconskiverne i strimler og rist dem på panden.
Tilsæt hvidløg, salt, peber, baconstrimler, paprika, timian,
porreringe og tomatpuré.
Hæld bouillon og vin over kødet.
Lad gryden simre under låg i ca. 3/4 time, eller til kødet
er fuldstændig mørt.
Vask porren og skær den i tynde skiver,
og hæld dem i gryden sammen med perleløgene.
Lad retten småkoge i ca. 15 minutter.

Tilbage til indholdsfortegnelse