Gule ærter

Ingredienser:

  • 1 kg kogeflæsk letsaltet
  • 1/4 kg medisterpølse
  • 1/2 kg gule ærter
  • 1 1/2 liter vand
  • 125 g små løg, hakket
  • 4-5 gulerødder i små tern
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 1/2 selleri i tern
  • suppevisk
  • timian

Tips:

Gule ærter smager bedst dagen efter.
Serveres i dyb og flad tallerken.

Tilbehør:

Rugbrød og sennep.

Sådan gør du:

Skyl ærterne og læg dem i blød i 1 1/2 liter koldt vand i 1 døgn.
Ærterne koges til mos med timian og suppevisk.
Kød og medisterpølse bringes i kog i en anden gryde med lidt salt.
Kødsuppen skummes, og salt samt urter kommes ved.
Pølsen koges i ca. 15 minutter, flæsket i ca. 1 time til urterne til de er møre.
Suppen hældes i ærtemosen (lidt ad gangen), og urterne kommes på.
Suppen smages til, varmes igennem og serveres til kødet.

Tilbage til indholdsfortegnelse