Grønsagssuppe |
|
Ingredienser:
|
Tips:Suppen kan også jævnes med fløde.Mange andre grønsager/rodfrugter kan bruges, f.eks. porre, jordskokker, persillerod m.m. |
Tilbehør:Flutes. |
|
Sådan gør du:Smelt smørret i en gryde ved middel varme, uden at det bruner.Skær kartoflerne i mindre stykker svits dem i ca. 1 min. Tilsæt selleristykkerne og svits endnu 1/2 min. Tilsæt grønsags bouillonen og laurbærblade. Bring suppen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter, eller til grønsagerne er møre. Fjern laurbærbladene og purér suppen i blender eller med en stavblender. Hæld den tilbage i gryden gennem en sigte. Rør mel og mælk sammen og jævn suppen. Smag til med salt, peber. Hæld porreringene i suppen. Bring atter suppen i kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilbage til indholdsfortegnelse |