Grønsagssuppe

Ingredienser:

  • 300 g kartofler
  • 100 g rodselleri i tern
  • 25 g smør/margarine
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk. mel
  • 1/4 liter mælk
  • Salt, peber
  • 3 porrer i ringe

Tips:

Suppen kan også jævnes med fløde.
Mange andre grønsager/rodfrugter kan bruges,
f.eks. porre, jordskokker, persillerod m.m.

Tilbehør:

Flutes.

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde ved middel varme, uden at det bruner.
Skær kartoflerne i mindre stykker svits dem i ca. 1 min.
Tilsæt selleristykkerne og svits endnu 1/2 min.
Tilsæt grønsags bouillonen og laurbærblade.
Bring suppen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg
i ca. 15 minutter, eller til grønsagerne er møre.
Fjern laurbærbladene og purér suppen i blender eller med en stavblender.
Hæld den tilbage i gryden gennem en sigte.
Rør mel og mælk sammen og jævn suppen.
Smag til med salt, peber.
Hæld porreringene i suppen.
Bring atter suppen i kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse