Frikandeau

Ingredienser:

  • 3/4 kg kalvekød
  • Smør/margarine
  • 2 tykke skiver røget spæk
  • Salt, peber
  • 2 dl mælk/eller fløde
  • Ribsgele

Tips:

Kød og spæk kan også steges hver for sig.

Tilbehør:

Kogte kartofler eller kartoffelmos.
Ribsgele.

Sådan gør du:

Skær kødet i tykke skiver, ca 2 cm.
Skær spækket ud i strimler, ca. 1 x 1 cm.
Prik spækstrimlerne ind i kalvekødet, og krydr med salt og peber.
Brun kødet i en tykbundet gryde, så det er brunt overalt.
Tag kødet op, og lav en opbagt sovs i gryden, farv den med kulør.
Sovsen må ikke være for tyk.
Smag sovsen til med salt, peber og lidt ribsgele.
Læg kødet tilbage i sovsen og lad det simre i ca. 20 min. eller til kødet er mørt.
Rør jævnligt, så det ikke brænder på.
Bring mælk/fløde i kog, og hæld det i gryden, og rør det sammen med sovsen.
Dette gør at sovsen skiller, hvilket giver en god effekt.
Sovsen jævnes til sidst med en meljævning.

Tilbage til indholdsfortegnelse