Frikandeau |
|
Ingredienser:
|
Tips:Kød og spæk kan også steges hver for sig. |
Tilbehør:Kogte kartofler eller kartoffelmos.Ribsgele. |
|
Sådan gør du:Skær kødet i tykke skiver, ca 2 cm.Skær spækket ud i strimler, ca. 1 x 1 cm. Prik spækstrimlerne ind i kalvekødet, og krydr med salt og peber. Brun kødet i en tykbundet gryde, så det er brunt overalt. Tag kødet op, og lav en opbagt sovs i gryden, farv den med kulør. Sovsen må ikke være for tyk. Smag sovsen til med salt, peber og lidt ribsgele. Læg kødet tilbage i sovsen og lad det simre i ca. 20 min. eller til kødet er mørt. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Bring mælk/fløde i kog, og hæld det i gryden, og rør det sammen med sovsen. Dette gør at sovsen skiller, hvilket giver en god effekt. Sovsen jævnes til sidst med en meljævning. Tilbage til indholdsfortegnelse |