Frikadeller m. enebærsmag

Ingredienser:

  • 500 gr. hakket flæskekød
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. rasp
  • 1 finthakket løg
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/4 tsk. revet muskatnød
  • 1 dl. rasp til formning
  • 50 gr. smør/margarine
  • 8-10 knuste enebær

Tilbehør:

Kogte kartofler
eller kartoffelmos.

Sådan gør du:

Brødet skæres i tern og opblødes i mælken.
Kødet røres med salt inden de øvrige ingredienser tilsættes.
Farsen røres godt.
Har godt af at hvile køligt et par timer.
Farsen formes til små frikadeller på størrelse med store æg.
Rul dem i meget fint rasp.
Smørret smeltes og tilsættes de knuste enebær.
Lad smørret gyldne og steg frikadellerne til de er gennemstegte.
Pas på, at temperaturen ikke bliver for høj.

Sauce:

Si stegefedtet og tilsæt en klump smør.

Tilbage til indholdsfortegnelse