Forloren skildpadde

Ingredienser:

  • 20 små fiskefrikadeller
  • 20 små kalvefrikadeller
  • 20 små kødboller
  • 20 små fiskeboller
  • 20 terninger kogt kalvekød
  • 4 kogte æg
  • Sherry
  • Paprika

Sauce

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1/4 selleri
  • Mel
  • Margarine
  • Kulør
  • Tomatpuree
  • Mælk
  • Røget spæk/bacon

Tips:

Fiskebollerne kan købes på dåse.
Frikadeller og boller kan laves dagen før.
Kalvekødet kan koges dagen før.

Tilbehør:

Butterdejssnitter eller flutes.
Ekstra rørt paprika.

Sådan gør du:

Lav frikadeller og boller og kog kalvekødet.
Gem kalvesuppen til saucen.

Sauce:

Løg, selleri, gulerødder og spæk skæres i små stykker
og brunes i en gryde i margarine.
Hæld kalvesuppen på og lad det koge ind, til det halve.
Lav en opbagt sauce (se under div. opskrifter)så der er rigeligt.
Brug den indkogte suppe som suplement til mælken.
Rør paprika ud i vand og hæld det i saucen.
Pas på, at den ikke bliver for stærk.
Tilsæt 1 spsk tomatpuree.
Smag til med sherry.
Kom frikadellerne og bollerne i saucen og varm dem godt igennem.
Lun fiskebollerne for sig selv.
Pil æggene og halver dem.
Bag butterdejssnitterne eller lun flutsene.

Servering:

Hæld saucen med frikadeller og boller i et stort fad.
Læg fiskeboller ovenpå, og fordel de halve æg på langs kanten.

Tilbage til indholdsfortegnelse