Fennikelgratin

Ingredienser:

  • 2-3 fennikelknolde
  • 1 1/2 spsk. smør/margarine
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 1/2 dl reven ost
  • 1 æggeblomme
  • Salt, peber

Tips:

Sauce:
Se Bechamelsauce under Div. opskrifter.

Tilbehør:

Røget skinke eller lammekølle er lækkert til.
Grovflutes og smeltet smør.

Sådan gør du:

Skær fennikelknoldene i strimler og forkog dem i et par minutter i letsaltet vand.
Gem kogevandet til sovsen.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle og pisk melet i.
Spæd med kogevand og mælk lidt efter lidt, og pisk til den er fin og glat.
Lad sovsen småkoge ca. 30 minutter under omrøring.
Rør osten i.
Rør æggeblommen med lidt mælk og kom den i sovsen.
Smag til med salt og peber.
Hæld lidt sovs i en smurt gratinskål.
Fordel halvdelen af fenniklerne på sovsen.
Hæld resten af sovsen over fenniklen, og gratiner retten
i ovnen i ca. 25 minutter ved 225 grader til overfladen har fået farve.

Tilbage til indholdsfortegnelse