Farsbrød med braseret hvidkål

Ingredienser:

Farsbrød:

  • 500 g hakket flæskefars
  • 3 løg
  • 2 spsk. rasp
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. hakket persille
  • Timian
  • Smør/margarine
  • 2 æg
  • 1 spsk. sennep
  • 2 tsk. paprika
  • Salt, peber

Hvidkål:

  • 600 g hvidkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 3 dl bouillon
  • 1 knivspids kommen
  • 1 knivspids muskat
  • Smør/margarine

Tips:

Smørbolle:

Lige dele mel og smør æltes godt
igennem og formes til en bolle.

Tilbehør:

Kartoffelmos

Sådan gør du:

Farsbrød:

Skræl løgene og hak den fint.
Svits løgene let i en pande med lidt margarine.
Bland flæskefars, rasp, løg, æg, sennep, paprika, salt, peber
og timian, til en god fars.
Tilsæt lidt af mælken så farsen er lind.
Fordel farsen i en smurt rugbrødsform.
Bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Hvidkål:

Fjern de yderste blade fra hvidkålen og halver det.
Skær stokken fra, og snit kålet i 1 cm brede skiver,
og del skiverne et par gange på tværs.
Skræl løg og hvidløg, og snit dem groft.
Svits løgene i smør/margarine i en tykbundet gryde.
Kom kålen i gryden og vend det et par minutter under svag varme,
til de er blanke.
Opløs bouillonterningen, og hæld mælken dei, krydr med kommen,
salt, peber og muskat.
Hæld det over kålen, og lad det småkoge i ca. 15 minutter.
Der skal stadig være bid i kålen.
Jævn med en smørbolle og smag igen til.

Tilbage til indholdsfortegnelse