Dyreryg

Ingredienser:

  • Ca. 1,5 kg dyreryg
  • 6-8 skiver bacon
  • 1/2 l fløde
  • 1 tsk. salt
  • Kulør
  • ca. 1 tsk. citronsaft

Tips:

Dyrerykken kan også
steges som dyrekrone.

Tilbehør:

Serveres med bønner,
kogte kartofler og en skål salat
eller waldorfsalat. Ribsgelè

Sådan gør du:

Fjern eventuelle hinder.
Baconskiverne fordeles over stegen.
Stegen lægges i en bradepande og brunes
i oven ca. 15 min ved stærk varme (225 grader).
Fløde, salt og kulør tilsættes.
Stegen steger videre i ca. 55 min ved jævn varme (160 grader).
Et kødtermometer skal vise ca. 75 grader.
Stegen tages ud af ovnen og hviler ca. 20 min., tildækket med alufolie.
Skyen smages til med citronsaft og jævnes evt. let.
Saucen kan også smages til med ribsgele eller lignende.

Tilbage til indholdsfortegnelse