Dyrekølle

Ingredienser:

  • 1 dyrekølle, 1,7 kg
  • 150 g baconskiver
  • 5-6 tørrede enebær
  • Salt og peber
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1-2 dl piskefløde
  • Ribsgele
  • Lidt skimmelost

Tips:

Det er en god ide at stege i en stegepose,
så bliver saften i køllen.

Tilbehør:

Server små aspargeskartofler til
og en god waldorfsalat.

Sådan gør du:

Sener og hinder fjernes fra køllen.
Den gnides med salt, peber og tørrede, groftknuste enebær.
Køllen lægges på risten i en bradepande med 1 liter vand, 1 løg.
Baconskiverne lægges over.
Steger i ca. 1,5 time ved 160 grader.
Stegen skal trække i et kvarters tid dækket med folie.
Skyen sigtes over i en gryde, tilsættes piskefløde og jævnes.
Saucen smages evt. til med lidt skimmelost (kun en lille tsk.)
og i alle tilfælde 1-2 spsk. ribsgele.
Stegen skæres ud, kødet overhældes med lidt af saucen.

Tilbage til indholdsfortegnelse