Brunkål |
|
Ingredienser:
|
Tips:Hvis kålen ikke er brun nok,kan den brunes med et par dråber kulør. |
Tilbehør:Kogt, varm eller koldt flæsk, medisterpølse.Groft rugbrød og sennep. Du kan også lægge en klump stiv frikadellefars midt i gryden, når kålene har taget farve. |
|
Sådan gør du:Snit hvidkålen i fine strimler, ca. 1/2 cm tykke.Hæld sukker i en opvarmet gryde/stegegryde og lad det smelte ved lav varme. Når det skummer og er lysebrunt, tilsættes smør/margarine. Lad det bruse op og kom kålen i lidt efter lidt. Brun kålen ved god varme, og vend den af og til. Når den er brunet, tilsættes salt og vand. Kålen mørnes under låg ved svag varme i ca. 45 minutter. Der skal stadig være bid i kålen, så prøvesmag af og til. Rør af og til i kålen og tilsæt evt. lidt mere vand. Kålen må ikke koge tør. Tilbage til indholdsfortegnelse |