Brunkål

Ingredienser:

  • 1 hvidkål
  • 5 spsk. sukker
  • 50 gram smør/margarine
  • Salt
  • ca. 1 dl vand

Tips:

Hvis kålen ikke er brun nok,
kan den brunes med et par dråber kulør.

Tilbehør:

Kogt, varm eller koldt flæsk, medisterpølse.
Groft rugbrød og sennep.
Du kan også lægge en klump stiv frikadellefars
midt i gryden, når kålene har taget farve.

Sådan gør du:

Snit hvidkålen i fine strimler, ca. 1/2 cm tykke.
Hæld sukker i en opvarmet gryde/stegegryde og lad det smelte ved lav varme.
Når det skummer og er lysebrunt, tilsættes smør/margarine.
Lad det bruse op og kom kålen i lidt efter lidt.
Brun kålen ved god varme, og vend den af og til.
Når den er brunet, tilsættes salt og vand.
Kålen mørnes under låg ved svag varme i ca. 45 minutter.
Der skal stadig være bid i kålen, så prøvesmag af og til.
Rør af og til i kålen og tilsæt evt. lidt mere vand.
Kålen må ikke koge tør.

Tilbage til indholdsfortegnelse