Bortsch (Russisk rødbedesuppe)

Ingredienser:

  • 3/4 kg. kalvebryst el. oksebryst
  • 2 porrer
  • 1 løg
  • 1/2 hvidkålshoved
  • 1/2 kg rødbeder
  • 1/4 selleri
  • 2 spsk. margarine
  • 2 l. bouillon, okseterning
  • 2 fed hvidløg

Suppevisk:

  • Persille, timian og laurbær bundet sammen,
    eller lagt i en tepose.

Tips:

Drys persille på ved severing.

Tilbehør:

Græsk youghurt eller sur flødeskum,
der lægges på den serverede suppe.
Flutes.

Sådan gør du:

Rens grønsagerne og skær dem i tynde strimler.
Svits strimlerne en gryde i margarine, spæd med bouillon.
Kom kødet i, og lad det koge op.
Skum og læg suppevisken i.
Kog suppen ved svag varme til kødet er mørt.
Tag kødet op og skær det i terninger.
Læg kødet tilbage i suppen.
Tag suppevisken op og lad suppen småkoge i 5-10 min.
Drys med persille.

Tilbage til indholdsfortegnelse