Boller i karry

Ingredienser:

Fars:

  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 1 finthakket løg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. rasp
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 æg
  • Salt og peber

Sauce:

  • 50 g margarine
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. hvedemel
  • Mælk/vand
  • Salt

Tips:

Rosinerne kommes i risen 5 min. før servering.

Tilbehør:

Løse ris med rosiner

Sådan gør du:

Boller:

Bland kødet med løg, hvidløg (kan udelades), æg, mel og rasp
og håndrør det.
Tilfør vand/mælk til farsen er formbar (som til frikadeller).
Rør farsen over et par gange, da mel og rasp suger væde.
Form bollerne med en spiseske, der dyppes i kogende vand
tilsat lidt salt og læg bollerne i det kogende vand.
Småkoges i ca. 5 min. og stilles til side.

Sauce:

Sæt en gryde på komfuret og varm den op under svag varme.
Smelt margarinen (må ikke blive brun) og tilsæt mel og karry.
Pisk med et piskeris og tilfør lidt mælk/vand (fra bollerne).
Der skal piskes til massen er helt blank før der tilsættes mere væske.
Smag til med salt og karry.

Tilbage til indholdsfortegnelse