Bøf stroganoff

Ingredienser:

  • 3/4 kg velhængt
    okseinderlår eller filet
  • 3 spsk. smør/margarine
  • 1 spsk. sød paprika
  • 2 fint hakkede chalotteløg
  • 200 g champignoner
  • 1 rød peberfrugt
  • salt, peber
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 dl bouillon

Tips:

Kan fryses.

Tilbehør:

Serveres med en lækker,
luftig kartoffelmos
eller løse ris.

Sådan gør du:

Kødet afpudses for sener, skæres i lange strimler,
der brunes hurtigt i smør tilsat paprika.
Krydr med salt og peber. I en anden gryde svitses løg, champignoner i skiver
og den udkernede peberfrugt skåret i ringe. Krydr med salt og peber.
Kød og grønsager blandes i en gryde.
Der spædes med piskefløde, tomatjuice og bouillon
og retten snurrer 10-25 minutter, alt efter om det er filet eller inderlår.
Saucen jævnes evt. let, der smages til med krydderier,
og mørknes med en anelse kulør.

Tilbage til indholdsfortegnelse