Blomkålsgratin

Ingredienser:

  • 75 g mel
  • 3 dl mælk
  • 30 g smør
  • 3-4 æg
  • 1 pakke skinke i tern,
    eller kogt hamburgerryg
  • 1 blomkål
  • Salt, peber

Tips:

Der kan med fordel laves flere lag.

Tilbehør:

Serveres med smørsovs og godt rugbrød.

Sådan gør du:

Blomkålen deles i buketter og "halvkoges" og stilles til afkøling.
Melet udrøres m. mælken i en gryde og bringes i kog under piskning.
Koger et par min. smørret tilsættes efter at der er slukket
og gryden er taget af.
Æggeblommerne røres i en af gangen. Smages til m. salt og peber.
Hviderne piskes stive og kommes i til sidst.
Et smurt gratinfad drysses m. rasp og heri kommes først lidt "dej"
derefter et lag blomkål evt. lidt skinke skåret i tern og så dejen over osv.
Øverst rasp.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Tilbage til indholdsfortegnelse