Benløse fugle

Ingredienser:

  • 8-10 tynde skiver skært kalvekød
  • ca. 100 g røget spæk i skiver
  • 2 drueagurker
  • Sennep
  • Margarine til stegning
  • 3 dl bouillon el. grønsagsvand
  • 1/4 l fløde
  • Salt, peber

Tips:

Kan fryses.

Tilbehør:

Kogte kartofler eller kartoffelmos.
Ribsgelé.

Sådan gør du:

Bank kødskiverne ganske let ud med hånden, brug aldrig en kødhammer,
den knuser fibrene og gør kødet tørt.
Smør et tyndt lag sennep på den ene side
og drys med lidt salt og peber og læg strimler af røget spæk og drueagurker på.
Rul skiverne sammen og bind om dem med ubleget bomuldsgarn eller brug kødnåle.
Tandstikkere kan også bruges.
Brun kødrullerne i margarinen i en stegegryde,
drys lidt salt på og hæld kogende bouillon eller grønsagsvand.
Dæmp varmen og lad rullerne simre under låg.
Stegetiden kan være mellem 40 min. og godt 1 time alt efter, hvor mørt kødet er.
Det må dog ikke stege så længe, at det bliver tørt og trevlet.
Tag kødrullerne op i en varm serveringsskål og læg låg over.
Jævn stegeskyen med meljævning, kog den igennem med fløde og
gør den mørk med et par dråber kulør.
Smag til med salt, peber og lidt ribsgelé og pisk 1 spsk. koldt smør i.
Hæld saucen over de benløse fugle.

Tilbage til indholdsfortegnelse