Æggekage / Omelet

Ingredienser:

  • 400 g letsaltet flæsk/bacon
  • 20 g mel
    (kartoffelmel gør æggekagen luftig)
  • 2 dl skummetmælk
  • 4 æg
  • Salt, peber
  • 1 bdt. purløg

Tips:

Hvis du lægger brasede kartofler i
panden før æggemassen kommer på,
er det en spansk omelet,
der fylder mere i maven.
Der kan også kommes finthakket hvidløg i.
Æggekagen kan vendes over i en anden pande,
så den bliver brun på begge sider.

Tilbehør:

Server æggekagen i panden
med groft rugbrød til.
Drys med purløg.

Sådan gør du:

Flæsk og eller bacon skæres i skiver og steges på en stor pande.
Tag det af og læg det på køkkenrulle.
Pisk æggeblommer, mælk, salt og peber sammen.
Pisk æggehviderne til de er meget stive.
Vend æggemassen forsigtigt i hviderne.
Æggemassen hældes på panden og stivner over jævn varme.
De sidste minutter skal æggekagen stå på fuld varme, så den hæver godt.
Pas på at den ikke brænder på.
Læg det sprøde flæsk på æggekagen, klip godt med purløg over.

Tilbage til indholdsfortegnelse