Svampesuppe

Ingredienser:

  • 500 g svampe
  • 3 chalotteløg
  • I fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie    
    eller smør
  • 1 l. bouillon
  • Salt, peber

Tips:

Der kan bruges mange forskellige svampe.
Suppen kan evt. legeres med 2 æggeblommer
rørt sammen med 1 dl cremefraice.
Suppen må ikke koge efter legering.

Tilbehør:

Flutes

Sådan gør du:

Gør svampene i stand og skær dem ud i mindre stykker.
Skalotteløg og hvidløg pilles, hakkes fint og svitses.
Tilsæt svampene og lad dem svitse med, til al væske er væk.
Hæld bouillonen ved og lad suppen simre ca. 15 min.
Tilsæt hvidvin, og varm suppen op igen.
Smag til med salt og peber.
Legering: Pisk æggeblommer og cremefraiche godt sammen
i en varm suppeterrin, og pisk den varme suppe i lidt ad gangen.

Tilbage til indholdsfortegnelse