Skaldyrsuppe

Ingredienser:

  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 5 dl vand
  • 1 skaldyrsterning
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 tsk. mild paprika
  • 2 dl piskefløde
  • Salt, peber
  • 150 g hummerhaler
  • 100 g rejer
  • 1 1/2 dl cremefraiche
  • Dild

Tips:

Suppen kan evt. tilsættes 2 spsk. cognac.

Tilbehør:

Læg 1 spsk. cremefraiche i hver
tallerken og pynt med dildkviste.
Ristet brød eller flutes.

Sådan gør du:

Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits de hakkede løg.
Tilsæt vand, krebseterning, hvidvin og paprika.
Lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 minutter.
Si suppen og tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op.
Tilsæt hummerhaler og rejer og varm suppen igennem, uden at den koger.
Smag til med salt og peber.
Hæld suppen op i varme tallerkener.

Tilbage til indholdsfortegnelse