Muslinger, gratineret

Ingredienser:

  • 1-2 porrer
  • 2 spsk. smør
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. mel
  • 2 dl muslingevand
  • ca. 3 dl kaffefløde
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ds. muslinger
  • 1 rød peberfrugt
  • Salt, peber
  • Citron
  • Reven ost

Tips:

Rejer og krabbekød kan bruges i stedet
for eller sammen med muslinger.

Tilbehør:

Anrettes med citronsnitter og lun flutes.

Sådan gør du:

Snit porrene fint, og svits dem i smør med karry over svag varme.
Rør mel i og spæd med væde fra muslingedåserne og
fløde til en jævn stuvning, der koges igennem under omrøring.
Smag til med knust hvidløg, salt og peber.
Rens peberfrugten og hak den groft eller skær den i små strimler.
Vend dem i stuvningen sammen med de afdryppede muslinger.
Fyld den i smurte gratinskåle eller på tallerkener.
Drys reven ost over.
Sæt skålene i ovnen ved 220-230 grader til osten er let gratineret.

Tilbage til indholdsfortegnelse