Jordskokkesuppe

Ingredienser:

  • 1/2 kg jordskokker
  • 2 løg
  • 15 g margarine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 l bouillon
  • 1/2 tsk salt
  • Groftkværnet peber
  • 1 dl fløde

Tips:

Der kan også bruges andre rodfrugter.
Læg straks jordskokkeskiverne i vand
med citronsaft, da de ellers bliver brune.
Hvis du syntes, at jordskokkerne smager for kraftigt
igennem kan du tilsætte et par kartofler.
Pynt evt. med en klat flødeskum eller creme fraise.

Tilbehør:

Grovflutes.

Sådan gør du:

Jordskokkerne skrælles og skæres i skiver, løgene i mindre stykker.
Grønsagerne svitses let i en gryde i margarinen.
Bouillon, hvidløg tilsættes.
Suppen småkoger under låg ca. 20 min.
Blendes med en stavblender.
Hvis den skal være helt glat, sigtes den gennem en si.
Smag til med salt og peber og tilsæt fløde og evt. hvidvin.

Tilbage til indholdsfortegnelse