Fiskeroulade

Ingredienser:

  • 600 g malle
  • 120 g fersk laks
  • 50 g persille
  • 50 g dild

Fiskafars:

  • 50 g malle (afskåret af fileterne)
  • 5 cl. kaffefløde
  • 2 spsk. persille/dild
  • 1/2 tsk. citronsaft

Tips:

Der kan også bruges andre
lyse fisk med lange fileter.

Tilbehør:

Flutes og creme fraice sauce.
Citronbåde.

Sådan gør du:

Skær mallefileterne igennem på langs til tynde fileter (1/2 cm).
Skær enderne fra, så de bliver lige lange og brede.
Hak persille og dild fint (drys lidt på husholdningsfoliet, se nedenfor).
Læg mallefileterne på husholdningsfoliet, så de dækker ca. 12 x 14 cm.
Blend det afskårne fisk og tilsæt persille og dild, fløde, salt og peber.
Hæld citronsaft ved og blend til du har en fin grøn fars.
Drys salt og peber på fileterne, og smør et tyndt lag fars på.
Slær laksen i tynde strimler eller skiver og fordel den på farsen.
Rul fiskepladen med husholdningsfilmen til en roulade og sno enderne godt, stramt til.
Pak rouladen ind i alufolie og kog den for svag varme i ca. 15 min.
Lad den køle af i vandet i ca 15 min.
Læg den i køleskabet til den er helt kold, ca. 4-5 timer.
Skær ud i skiver på ca. 1/2 cm.

Tilbage til indholdsfortegnelse