Blinis m. torskerognscreme

Ingredienser:

Blnis:

  • 25 g. gær
  • 2 1/2 dl. vand
  • 2 1/2 dl. mælk
  • 200 g. boghvedemel
  • 200. hvedemel
  • 3 æg
  • 75 g. margarine

Torskerognscreme:

  • 1 ds. torskerogn eller frisk kogt rogn
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. mayonaise
  • 2 dl. cremefraice

Tilbehør:

Røget laks

Sådan gør du:

Blinis:

Del æggene i blommer og hvider.
Lun mælk og vand til 37 g.
Smelt margerinen.
Opløs gæret i det lunkne vand/mælk.
Rør melet i sammen med den afkølede margarine.
Rør æggeblommerne i.
Tilsæt 1 prise salt.
Lad det hæve afdækket i et par timer.
Pisk hviderne stive, og rør dem under gærblandingen.
Dejen skal være som tyk pandekagedej.
Varm en stegepande og læg en klat margerine på.
Sæt klatter af dejen på, ca. Ø = 3 cm.
Steg dem på hver side, ca 1 - 2 min., til de er lysebrund.

Torskerognscerme:

Mos rognen, og bland den med en gaffel sammen med creme fraise og mayonaise.
Smag til med salt og peber.

Tilbage til indholdsfortegnelse