Blåmuslingesuppe m. urter

Ingredienser:

  • 40-45 friske blåmuslinger
  • 1/2 fl. tør hvidvin
  • 1 stort løg
  • Frisk timian
  • 1 porre
  • 1 liter fiskebouillon
  • 1/4 liter fløde
  • 2 gulerødder

Tips: OBS OBS

Muslingerne skal renses meget grundigt.
De friske muslinger skal lukke sig ved rengøringen, ellers skal de kasseres.
Muslingerne skal åbne sig under kogning, ellers skal de kasseres.

Tilbehør:

Serveres med grovflutes og kold hvidvin.

Sådan gør du:

Grøntsagerne skylles og skæres i små tern og dampes
i hvidvinen sammen med muslingerne.
Når muslingerne åbner sig, tages de op og pilles ud af skallerne
og skallerne kommes i suppen igen og koger i 15 min. med fiskebouillonen.
Derefter sigtes suppen igennem gazebind eller en hårsi og
koges op med fløden til den har en cremet konsistens.
Smages til med salt og peber.
Muslingerne hældes tilbage i suppen og varmes igennem før servering.

Tilbage til indhold