Aspargessuppe

Ingredienser:

  • 200 g asparges
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 l hønsebouillon (terning)
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. Peber
  • 1 dl pastaskruer
  • 1 tsk. oregano

Tips:

Friske asparges er bedst.
Grønne asparges kan også fint bruges.

Tilbehør:

Reven parmesanost.
Flutes.

Sådan gør du:

Skær aspargeserne i mindre stykker på ca. 3 cm.
Tag hovederne fra.
Pil løget og hak det.
Opvarm olien i en gryde og svits aspargesstykker og løg ca. 5 minutter.
Tilsæt bouillon, salt og peber og lad det koge under låg
ved svag varme ca. 10 minutter.
Findel halvdel af aspargeserne i en blender.
Hæld aspargespuréen tilbage i gryden, tilsæt pastaen.
Lad det småkoge under låg 8 minutter.
Tilsæt aspargeshoveder og oregano og lad det koge yderligere et par minutter.
Smag suppen til med salt og peber og server den med reven ost.

Tilbage til indholdsfortegnelse