Tiramisu - Italiensk ostekage

Ingredienser:

  • 40-60 stk. Ladys fingers
  • 500 g. Mascarpone
  • 4 æggeblommer (past.)
  • 4 æggehvider (past.)
  • 100 g. sukker
  • 2 kopper kaffe
  • 2 cl sød portvin
  • Kakaopulver u. sukker

Tips:

Hvis du laver den til en fødselsdag e.lign.,
kan du klippe et hjerte i et ark papir,
lægge det over kagen og drysse
revet chokolade i udskæringen.
Du kan også lave tiramisu'erne chokoladeskåle.
Smelt mørk chokolade i vandbad og rør 1 spsk. olie i.
Dyp en lille oppustet ballon i chokoladen 1-2 gange
så den er dækket til knap halvdelen.
Køl helt af og spræng balonerne.

Sådan gør du:

Del æggene i blommer og hvide.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og rør mascaponen i.
Pisk æggehviderne stive og rør dem i massen.
Hæld kaffe og portvin sammen.
Dyp kiksene i kaffeblandingen og læg dem i bunden af en serveringsskål.
Hæld halvdelen af mascaponeblandingen over, og derefter igen kiks.
Hæld resten af mascaponen over.
Dæk skålen med folie og stil den i køleskabet i min. 5 timer.
Før serveringen drysses med kakaopulver.

Tilbage til indholdsfortegnelse