Pærer Belle Helene

Ingredienser:

4 pærer

Sukkerlage

  • 6 dl vand
  • 350 g sukker (4 dl)
  • 1 stang vanille
  • 1 spsk. citronsaft

Endvidere:

  • 1/2 liter vanilleis
  • 100 g mørk chokolade
  • evt. 2-3 spsk. fløde eller vand

Tips:

Tilsætning af fløde eller vand til chokoladen gør den mindre hård.

Sådan gør du:

Skræl pærerne, fjern blomsten, men lad dem beholde stilken.
Udhul forsigtigt pærerne fra blomsterenden.
Bring vand, sukker, den flækkede vanillestang og citronsaft i kog.
Kom pærerne i og lad dem koge sagte 12-15 minutter, til de er møre.
Lad pærerne svale af i lagen.
Smelt chokoladen ved svag varme evt. sammen med fløde eller vand.
Anret pærer og is portionsvis og fordel chokoladen over.

Tilbage til indholdsfortegnelse